NIEUWS

Orthodox Aartsbisdom van België
en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

onder de jurisdictie van het Oecumenisch Patriarcaat van Constantinopel
GODDELIJKE LITURGIE EN DOXOLOGIE VOOR HET FEEST VAN MARIA BOODSCHAP TE UTRECHT

Utrecht - Op 25 maart 2015 werd, met een Goddelijke Liturgie en gebruikelijke doxologie, het dubbele feest van de Verkondiging aan de Moeder Gods en van de Griekse Wedergeboorte gevierd in de gelijknamige kerk te Utrecht.


De bisschoppelijke Goddelijke Liturgie werd voorgegaan door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België, Exarch van Nederland en Luxemburg, omringd door v. Geórgios Perrís, de rector van de kerk, v. Vasílios Kamis (Patriarchaat van Antiochië), en aartsdiaken Athanásios Toparlákis van het Aartsbisdom, in aanwezigheid van de ambassadeur van Griekenland in Nederland, mevr. Thiresía-Paraskeví Angelátou, de officiële vertegenwoordigers van Griekenland bij het Nederlandse Rijk, militaire oversten, en tal van gelovigen. Tijdens de Goddelijke Liturgie preekte Zijne Eminentie over het belang van het feest van Maria Boodschap en de band met de vrijheidsstrijd van de Grieken.


Na de Goddelijke Liturgie werd de Doxologie gevierd. De omzendbrief van de President van de Griekse Republiek aan de Grieken in het buitenland werd voorgelezen door de Griekse ambassadeur. Op het einde zongen alle kerkgangers het Griekse Volkslied.
© 2004-2015 - Orthodox Archdiocese of Belgium - Ecumenical Patriarchate

MENU