Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Orthodoxe Jeugd van de Benelux – Οntmoetingsdag 17 oktober 2020

OECUMENISCH PATRIARCHAAT
ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE
EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG

Prot. N°617/2020

ENCYKLIEK

Excellentie,
Eerwaarde vaders,
Dierbare ouders,
Beste broeders en zusters in Christus,

In deze moeilijke tijden, waarin de hele mensheid met de door het Coronavirus veroorzaakte pandemie wordt geconfronteerd en waarin ons dagelijks leven al meer dan 7 maanden overhoop wordt gehaald, willen de verantwoordelijken van de Orthodoxe Jeugd van de Benelux een hoopvolle boodschap lanceren voor onze jongeren, hun families en de samenleving als geheel. Ze lieten zich hierbij inspireren door de woorden die Jezus uitsprak tot de Apostelen in het midden van een storm op zee: “Wees niet bang!” (Joh. 6,20).

Daarom organiseren we op zaterdag 17 oktober 2020 in Brussel een ontmoetingsdag in voor onze jongeren. Deze gaat door in de school “Sacré-Coeur de Lindthout”, Dietrichlaan 20, 1200 Sint-Lambrechts Woluwe (Montgomery). De noodzakelijke maatregelen – afstand houden en een mondmasker dragen – worden er gerespecteerd. De spreker van de dag is Eerwaarde Aartspriester Dr. Patriciu Vlaicu.

We vragen onze priesters, ouders en godsdienstleraren om de jongeren aan te moedigen deel te nemen aan deze dag. Deze is een symbool van onze liefde, ons geloof en onze hoop in de toekomst. De conferentie en de workshops geven de jongeren de kans om te spreken en vragen te stellen. Voor ons is het ook een gelegenheid om de banden tussen Kerk en jongeren te versterken. Kom talrijk. De gebouwen zijn groot en geschikt voor social-distancing. Breng uw mondkapje mee, draag het, en blijf gezond! Inschrijvingen kan via site www.ojb-job.org.

Laat ons weten hoeveel jongeren van uw parochie zullen deelnemen.

Te Brussel, in het Heilig Aartsbisdom, op 29 september 2020

† Metropoliet Athenagoras van België
Exarch van Nederland en van Luxemburg