Benelux logo
Greek logo

Parochie van de Heilige Aartsengelen Michael en Gabriël te Elsene

Stassartstraat 92 – 1050 Brussel

Adres van de kerk: Stassartstraat 92 – 1050 Brussel. Tel. +32.2/502.27.88 E-mail: [email protected] gmail.com

Parochiewebsite: www.enoria.be

Rector: Protopresbyter van de Oecumenische Troon Stavros Triantafyllou. Adres: Diamantlaan 166 bus 5 – 1030 Brussel. Tel. en fax: +32.2/736.86.59 en Mob.+32.475/96.34.89. E-mail: [email protected].

Kantoor van de kerk: af te spreken met de priester.

Erediensten:

Vespers: elke zaterdag en vooravond van het vieren van de Goddelijke Liturgie om 18.00.

Metten en Goddelijke Liturgie: op zondagen en hoogfeesten 09.00-11.45, op weekdagen om 09.00-11.00.

Maandelijkse waterwijding: op de eerste zaterdag van de maand na de Vespers.

H. Biecht: af te spreken met de priester.

Kerkzangers: dhr. Georgios Antoniou, Antonios Kastriasianakis.

Koster: Georgios Sarantidis.

Parochieraad: Protopresbyter van de Oecumenische Troon Stavros Triantafyllou en Dimitrios Aslanidis, Konstantinos Atsalis, Charalambos Doxopoulos, Paschalina Kachagia, Eleni Kontopou, Dimitrios Mamais, Konstantinos Maniatis, Vasilios Melekopoulou, Neofytos Melekopoulou, Eleni Stika.

Kerkfabriek: Protopresbyter van de Oecumenische Troon Stavros Triantafyllou en dhr. Dimitrios Aslanidis, Eleni Kontopou, Dimitrios Mamais, Eleni Stika.

Boeken- en iconenstalletje in het Parochiecentrum. U kan er boeken, ikonen en dergelijke aanschaffen.

Catechese: elke zondag na het einde van de Goddelijke Liturgie, m.n. in de zaal. De verantwoordelijkheid voor de catechese wordt gedragen door een ploeg parochianen die bestaat uit: Polyxeni Athanasopoulou, Theodora Antoniou, Garyfelia Prepoutsidou, Myrsini Stamou, Georgia Tsaklagkanou.

UitleenBibliotheek: actief in de catechesezaal en wordt voortdurend verrijkt. De catecheseploeg is verantwoordelijk voor de uitleenbibliotheek.

Broederschap van Griekse Dames: de Broederschap van Griekse Dames is de oudste Griekse organisatie in België. Ze werd opgericht in 1926 met het oog op de organisatie en werking van de Grieks-Orthodoxe Kerk. De oprichting en organisatie van de eerste (Brusselse) kerk in de Stassartstraat 92, 1050 Elsene, de tot op heden door iedereen gekende “kleine kerk”, is hun werk. Daarnaast zette ze zich jarenlang in voor liefdadigheid, zowel hier als in ons vaderland. Tot op heden verzet ze bergen werk.

De huidige Raad van Bestuur van de Broederschap is als volgt samengesteld: Voorzitster: Nancy Pascal, Ondervoorzitters: Kriti Papadaki, Konstantia Metaxaki, Secretaris: Sotiria Daskalaki, Penningmeester: Maria Gourni, en Leden: Eleni Kontopou, Viktoria Papadaki en Evgenia Papadimitriou.

Parochiecentrum: na de Goddelijke Liturgie biedt de Broederschap van Griekse Dames in de zaal boven de kerk koffie aan de kerkgangers aan. In overleg met de Broederschap van Griekse Dames is het daarnaast voor de gelovigen beschikbaar voor recepties en plechtigheden.

Rector:

Protopresbyter van de Oecumenische Troon Stavros Triantafyllou

Tel. en fax: +32.2/736.86.59 en Mob.+32.475/96.34.89.

E-mail: [email protected].