Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

BRUSSEL – DEELNAME AAN DE OECUMENISCHE WAKE TER GELEGENHEID VAN DE BIDWEEK VOOR DE EENHEID VAN DE CHRISTENEN

Brussel – Dit jaar had in Brussel de oecumenische wake, in het kader van de Bidweek voor de Eenheid van de Christenen, plaats op donderdag 22 januari om 20u in de anglicaanse pro-kathedrale kerk “Holy Trinity”. Deze oecumenische viering wordt traditiegetrouw voorbereid door het Interkerkelijk Comite van Brussel. Dit jaar was het de beurt aan de Anglicaanse Kerk om uit te nodigen en werd de dienst voorgegaan door Canon Robert Innes, vertegenwoordiger van de Anglicaanse Kerk in België. Het thema was : “Zij zullen één zijn in uw hand” (Ez. 37,17).

De homilie werd gehouden door Bisschop Athenagoras van Sinope (hulpbisschop van Metropoliet Panteleimon van België).

De dienst werd opgeluisterd door diverse koren van de anglicaanse parochies in Brussel. Ook een Koreaans koor zong er.

Bisschop Athenagoras was er als vertegenwoordiger van Mgr Panteleimon, die Metropoliet is van België en Exarch van het Oecumenisch Patriarchaat van Konstantinopel. Hij zat er samen met Bisschop Jozef De Kesel (Rooms-katholiek bisschop voor Brussel), Dominee Guy Liagre (Synodevoorzitter van de VPKB – Protestantse Kerk) en Revd Robert Innes (vertegenwoordiger van de Anglicaanse Kerk en rector van de Kerk van de H. Drieëenheid te Brussel).

Onder de andere kerkelijke personaliteiten vernoemen we nog : Mgr Paul Lanneau, ere-hulpbisschop, vele priesters, dominees en religieuzen. Van orthodoxe zijde was er nog: Aartspriester Panagiotis Moschonas, Oikonomos Evangelos Psallas en Priester Théophile Pelgrims (Oecumenisch Patriarchaat), Higoumen Athanase Cabirou (Patriarchaat van Moskou) en een priester uit Roemenië.