Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

30 JAAR ORTHODOXE JONGEREN IN BELGIE BIJEENKOMST Sint-Joris-Weert (Leuven), van 16 tot 18 oktober 2009

30 JAAR OJB

De Orthodoxe Jeugd in België bestaat dit jaar 30 jaar! Om dat te vieren, komen we van vrijdagavond 16 tot zondagmiddag 18 oktober 2009 samen in het hoofdgebouw van scoutsdomein “de Kluis” in het Meerdaalwoud.

Sinds 1979 organiseert de OJB-JOB jongerenbijeenkomsten, uitstappen allerhande en (samen met de Orthodoxe Jongeren in Nederland) zomerkampen voor orthodox christelijke jongeren (15-35 jaar) in België, ongeacht hun achtergrond, taal, cultuur of nationaliteit.

Van bij het begin verwelkomen we ook orthodoxe jongeren uit andere landen. Niet vreemd dat de OJB-JOB zich in 1995 aansloot bij SYNDESMOS, de wereldwijde orthodoxe jeugdbond.

De OJB-JOB werkt van oudsher met de zegen van Metropoliet Panteleimon van België, Exarch.

 

HET JUBILEUMWEEKEND

Op het programma staan allerhande work-shops, film, kampvuur, enz. Er zijn uiteraard ook momenten voorzien voor losse babbels, om te rusten, te wandelen, en/of te bidden.

We ontmoeten elkaar ’s vrijdags. Na het eten, is er een film en kampvuur.

’s Zaterdags houdt Vader Dominique Verbeke (Gent) een lezing over de uitspraak “Houd uw ziel in de hel en wanhoop niet”, die het leven van de H. Silouan de Athoniet (+1938) bepaalde.

De zondagse Goddelijke Liturgie wordt volledig door de jongeren georganiseerd. Nadien volgt er een feestmaal, en is er nog tijd om te wandelen, en na te praten.

Er kan kinderopvang voorzien worden voor jonge gezinnen. Laat dit weten als u dat wenst.

 

“DE KLUIS” TE SINT-JORIS-WEERT

DE KLUIS is een voormalig boswachtersverblijf in het Meerdaalwoud. Sinds het begin van de 20e eeuw is het zowel het hoofdkwartier als “paradepaardje” van de Scouts en Gidsen. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in het omringende woud. Het dorp ligt langs de Dijle, die er de moerassen van de “Dode Beemden” deed ontstaan.

 

 

DE ORTHODOXE JEUGD IN BELGIE (OJB-JOB)

In 1979 stichtte Vader Dominique Verbeke (onder impuls van Vader Rafail Noica) met enkele jongeren de “Orthodoxe Jeugd van België”.