Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

DE NIEUWE AMBASSADRICE VAN GRIEKENLAND OP DE ZETEL VAN HET AARTSBISDOM

Op 6 juli 2015 om 11 u ’s ochtends ontving Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België de pas aangestelde Ambassadrice van Griekenland in België, Mevrouw Elefthería Galathianáki, op het Secretariaat van het Heilig Aartsbisdom. Vanwege het Aartsbisdom waren de Bisschoppelijke Vicaris v. Stávros Triantafýllou, en Aartsdiaken Athanásios Toparlákis aanwezig.

Mevrouw Galathianáki is niet onbekend in het Heilig Aartsbisdom en de Griekse gemeenschap in België, omdat ze Consul-Generaal van Griekenland in Brussel is geweest.

Zijne Eminentie de Metropoliet van België, die mevrouw de Ambassadrice rondleidde in het gebouw van het Heilig Aartsbisdom te Brussel, had vervolgens een privégesprek met haar, waarbij hij haar veel succes wenste voor het belang van Griekenland.

Metropoliet Athenagoras toonde bijzondere interesse voor de huidige algemene toestand in Griekenland, en bracht vervolgens mevrouw de Ambassadrice op de hoogte van de kerkelijke toestand van het Heilig Aartsbisdom.

De Metropoliet van België en de Ambassadrice van Griekenland bespraken tenslotte het nakend bezoek van Z.A.H. Oecumenisch Patriarch Bartholomeos aan Brussel, aanstaande november 2015.

De bijeenkomst verliep in een bijzonder warme sfeer, en tot slot verklaarde Zijne Eminentie de Metropoliet van België dat er een onbeperkte samenwerking zal zijn met mevrouw de Abassadrice voor het welzijn van het Hellenisme en van het Heilig Aartsbisdom België.