Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

GEZAMENLIJK PERSCOMMUNIQUE VAN DE ERKENDE EREDIENSTEN, DE VRIJZINNIGEN EN DE MINISTER VAN JUSTITIE

Afgelopen dinsdag hebben de verschillende erkende levensbeschouwingen van België in afzonderlijke verklaringen hun afschuw uitgedrukt en medeleven geuit naar aanleiding van de gruwelijke terreurdaden. Samen met de minister van Justitie, verantwoordelijk voor de erkende erediensten en de vrijzinnigheid, houden we eraan om ook gezamenlijk uiting te geven aan ons diepe medeleven met alle slachtoffers en nabestaanden van de laffe aanslagen die ons land zo diep hebben getroffen.

Gedachten en gebeden in het hele land gaan uit naar de overledenen, de vele onschuldige slachtoffers die vechten voor hun leven en hun naasten. We dragen hen, Brussel en ons land in ons hart.

We drukken de vurige wens uit dat ons land gesterkt blijft in solidariteit en vredevol samenleven met mensen van alle religies of filosofische overtuiging. De enige juiste interpretatie en de essentie van elke religie of overtuiging is liefde. Liefde, respect en medeleven voor alle medemensen ongeacht afkomst, kleur of overtuiging. Vastberaden en eensgezind zijn we dan ook in de unanieme veroordeling van terrorisme in al zijn vormen en gedaanten en in ons geloof en onze overtuiging dat ons land in eenheid en solidariteit haar kracht vindt. Het is alvast hartverwarmend om te zien hoe in deze moeilijke momenten een groot solidariteitsgevoel de mensen ertoe beweegt om elkaar te helpen en te steunen.

De ondertekenaars:

Minister van Justitie

Koen GEENS

Secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie van België

Mgr. Herman COSIJNS

Voorzitter van het Centraal Israëlitisch Consistorie van België

Philippe MARKIEWICZ

Voorzitter van het Centraal Comité van de Anglicaanse Eredienst in België

Dr. Jack MCDONALD

Covoorzitters van de Administratieve Raad van de Protestants-Evangelische Eredienst

Steven FUITE
Dr. Geert W. LOREIN

Orthodoxe Kerk in België

Metropoliet ATHENAGORAS

Executief van de Moslims van België

Salah ECHALLAOUI

Covoorzitters van de Centrale Raad der Niet-Confessionele Levensbeschouwelijke Gemeenschappen van België

Henri BARTHOLOMEEUSEN
Sylvain PEETERS