Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

FEEST VAN DE HEILIGEN KYRILLOS EN METHODIOS IN DE PAROCHIE TE OOSTENDE

Op zondag 15 mei 2016 werd het feest van de Apostelgelijken en Verlichters der Slaven, de Heiligen Kyrillos en Methodios, door geestelijken en leken gevierd in de gelijknamige parochie te Oostende met de viering van de Bisschoppelijke Goddelijke Liturgie. De Goddelijke Liturgie werd voorgegaan door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België, Exarch van Nederland en Luxemburg, bijgestaan door de Zeer Eerwaarde Heer Rector vader Bernard Peckstadt, de hulppriester van de kerk, Eerwaarde Heer Andreas D’Hoe, de Z.E.H. Oikonomos Dr. Konstantínos Kenanídis, en de gast, de Z.E.H. Protopresbyter Sávvas Kenanídis.

Op het einde van de Goddelijke Eucharistie en na het vieren van een Trisagion ter zaliger gedachtenis van de Protopresbyter Ignace Peckstadt, bedankte Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België v. Bernard en v. Andreas voor de organisatie van het feest, evenals voor de goede inrichting van de nieuwe kerk die de Parochie een jaar geleden verwierf. Hij vergat niet om de zangers te bedanken en de leden van de parochieraad, die zich inzetten voor haar goede werking.

Op het einde ging Zijne Eminentie over tot de verheffing tot Protopresbyter door dit kerkelijk ambt te verlenen aan de Z.E.H. Oikonomos Dr. Konstantínos Kenanídis, die sinds drie jaar onvermoeibaar werkt als Directeur van het Franstalig Orthodox Theologisch Instituut van het Heilig Aartsbisdom te Brussel, als Prediker van het Heilig Aartsbisdom België, evenals als priester van de Heilige Maximos de Belijderparochie te Gorinchem (Zuid-Holland).

Vervolgens werd in de kerk een receptie gehouden.