Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

BEZOEK VAN AARTSBISSCHOP SAWA VAN WARSCHAU EN GEHEEL POLEN AAN HET HEILIG AARTSBISDOM BELGIË

Zijne Zaligheid Metropoliet Sawa van Warschau, Aartsbisschop van Geheel Polen, kwam op zaterdag 22 oktober in België aan voor een driedaags bezoek aan het Heilig Aartsbisdom België. Diezelfde dag ontmoette hij Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België in diens ambtswoning te Brussel.

De ontmoeting tussen de Metropolieten Sawa en Athenagoras duurde geruime tijd, en in een zeer vriendelijke sfeer kwam de Poolstalige orthodoxe parochie van Neerpede (Brussel) ter sprake, die canoniek behoort tot het Heilig Aartsbisdom van België, Nederland en Luxemburg.

Zijne Zaligheid, het Hoofd van de Heilige Kerk van Polen, werd vergezeld door de Z.E.H. Aartspriester Dr. Andrzej Kuzma, de Z.E.H. Protodiaken Andrzej Dawidziuk en de journalist Jarosław Charkiewicz, en bevond zich te Brussel omwille van zijn verlangen om de parochie te bezoeken, evenals de orthodoxe Poolse broeders en zusters.

Op zondag 23 oktober 2016 zal hij voorgaan in de Goddelijke Liturgie in de kerk van de Geboorte van de Moeder Gods in Neerpede (Brussel), de kerk van de Poolstalige parochie.