Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

60 JAAR CONVENTIE BELGIË-GRIEKENLAND OVER GRIEKSE ARBEIDSMIGRANTEN IN BELGIË 1957 – 2017

De Griekse Gemeenschap van Brussel organiseerde een reeks evenementen om de 60 jaar te vieren van de conventie tussen Griekenland en België over Griekse gastarbeid in België.  

Op vrijdag 12 mei 2017 werd in de kantoren van de Griekse Gemeenschap van Brussel een Fototentoonstelling geopend over de aanwezigheid van Grieken in België.  

Bij die gebeurtenis was veel volk aanwezig, waaronder Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België, Hare Excellentie de Ambassadeur van Griekenland in België: Mevr. Elefthería Galathianáki, de Burgemeester van Sint-Gillis: Dhr. Charles Picqué, de Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek: Mevr. Françoise Schepmans, en de Voorzitter van de organiserende Griekse Gemeenschap van Brussel: Dhr. Dimítrios Argyrópoulos.  

Op zondag 14 mei 2017 werd in de Metropolitane Kathedraal te Brussel een Herdenkingsdienst gevierd voor de zielen van de Grieken die in België overleden zijn, evenals een Broodwijding voor de gezondheid van de Grieken die heden in België leven. De Voorzitter van de Griekse Gemeenschap van Brussel, Dhr. Dimítrios Argyrópoulos, gaf een toespraak, net als Aartspriester van de Oecumenische Troon Stávros Triantafýllou.  

Op dinsdag 16 mei 2017 werd in een auditorium van de ULB-Vrije Universiteit Brussel een lezing gegeven over de migratie van Grieken naar België, en wat de huidige massa-emigratie naar de Europese landen betekent. Spreker was professor Spýros Kouloumbarítsis.