Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Feest van de Heilige Georgios in Dilbeek

De parochie van de Heiligen Georgios de Trofeedrager en Alena van Dilbeek vierde haar jaarlijkse parochiefeest.

De parochie van de Heiligen Georgios en Alena van Dilbeek bevindt zich in het grensgebied van Brussel. Ze werd opgericht om de noden van orthodoxe christenen in Vlaams-Brabant te dekken en is gehuisvest in een prachtige kapel temidden van een idyllische omgeving. De kapel werd afgestaan door de Sint-Ambrosius kerkfabriek van Dilbeek, aartsbisdom Brussel-Mechelen.

De Goddelijke Liturgie van zondag 22 april, de zondag van de Myrondraagsters, werd voorgegaan door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg.

In zijn homilie verwees Metropoliet Athenagoras naar de moed en de durf die deze Myrondragende vrouwen hebben getoond, wat een voorbeeld zou moeten zijn dat waardig is om door de christenen van onze tijd gevolgd te worden.

“Er is tegenwoordig moed en durf nodig om christen te worden en het te verdedigen ten koste van zijn leven, op een moment dat alles bijdraagt ​​aan het vernietigen van de deugden en waarden van de mens. Laten we het voorbeeld nemen van de houding en moed van de twee studenten, Joseph en Nicodemus, maar ook de stoutmoedige Myrondragende vrouwen die het aandurfden om tegen de gevestigde orde van de tijd in te gaan omwille van Christus!” benadrukte Zijne Eminentie onder andere.

Een receptie volgde in een lokaal in de buurt van de kerk, waar de gelovigen de kans kregen, na de spirituele vreugde van de Goddelijke Liturgie, om met Griekse dansen en gerechten de herdenking van de grote en door het volk geliefde Heilige Georgios de Trofeedrager (Sint-Joris) te vieren.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar