Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Interorthodoxe Concelebratie in Novi Sad

Op zondag 3 juni, op de dag van de Heiligen Constantijn en Helena (oude kalender), werd een schitterende interorthodoxe pontificale concelebratie gehouden in de kathedraal van de heilige Georgios in Novi Sad.

De Goddelijke liturgie werd voorgegaan door Metropolietan Stephanos van Tallin en heel Estland.

Concelebranten waren de Metropolieten Athenagoras van België, Kleopas van Zweden, Joseph van West- en Zuid-Europa (Patriarchaat van Roemenië) en Gabriel van Niew Ionia (Kerk van Griekenland), de bisschoppen Porphyrios van Neapolis (Kerk van Cyprus), Ioannis van Thermopyles (Kerk van Griekenland), Porphyrios van Zagreb en Irinej van Batska.

In zijn Homilie verwees Metropoliet Cléopas van Zweden naar de Heilige Geest die de kerk leidt en de mensen de gelegenheid biedt om de waarheid te kennen.

Metropoliet Cléopas noemde ook de eenheid in Christus en benadrukte dat “we dezer dagen de eenheid van de kerk beleefd hebben in Novi Sad. De Conferentie van de Europese Raad van Kerken vindt plaats in een moeilijke periode van de geschiedenis van de mensheid, een tijd waarin de maatschappij wordt beïnvloed door de moderne propaganda van verscheidene vormen van uitbuiting “.

Na het einde van de Goddelijke Liturgie, sprak Bisschop Irinej van Batska zijn waardering uit aan de vertegenwoordigers van de orthodoxe kerken die naar Novi Sad gekomen zijn om deel te nemen aan de Conferentie van de Europese Raad van Kerken.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Vertaling naar het origineel