Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Een nieuwe archont voor ons heilig Aartsbisdom

Met grote vreugde kondigen we aan dat Zijne Alheiligheid Oecumenisch Patriarch Bartholomeos ons net heeft meegedeeld dat Prof. Dr. Theocharis Grammatikos, actief lid van onze parochie van de Heilige Nikolaas in het Groothertogdom Luxemburg wordt verheven tot de waardigheid van Archon didaskalos tou Genous van de Heilige Grote Kerk van Christus , ter bekroning van zijn academische kennis, zijn bijdrage tot de Brieven, en zijn inzet om op voorbeeldige wijze samen te werken  met het Aartsbisdom voor de bouw van de Sint-Nikolaaskathedraal in Weiler-la-Tour (Luxemburg). Op verzoek van Zijne Alheiligheid de Oecumenische Patriarch zal Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België de nieuwe Archont zegenen.

We willen de nieuwe archont feliciteren door hem veel geluk te wensen, en moge de Heer hem de kracht geven om nog vele jaren al zijn werkzaamheden verder te zetten.

Biografie van de nieuwe Archont

De nieuwe Archont Dr. Theocharis Grammatikos werd geboren in 1954 in Griekenland. Zijn rijke biografie omvat onder andere: afgestudeerd aan de Industriële School van Thessaloniki, aan de Faculteit van Bedrijfskunde van de Grote Universiteit van New York en Doctor aan dezelfde universiteit. Hij heeft lesgegeven als professor in New York, Wisconsin, Piraeus en Luxemburg, en heeft tegelijkertijd een belangrijke positie bekleed in de Europese Investeringsbank in Luxemburg. Hij heeft een groot aantal artikelen en boeken gepubliceerd, en verder ook deelgenomen aan vele congressen. Hij blinkt uit in het Grieks, Frans en Engels. Hij is een trouw lid van de orthodoxe kerk en van ons aartsbisdom en probeert met zijn vrouw en zijn kinderen op een coherente manier volgens de waarden van het evangelie te leven.