Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Ontmoeting van de Metropoliet van België en de President van de Griekse Republiek in Brussel

Op dinsdag 18 december woonde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg in de residentie van de Ambassadeur van Griekenland in Brussel de receptie bij ter ere van de President van de Griekse Republiek, de heer Prokopis Pavlopoulos.

De heer Pavlopoulos, op 18 en 19 december in Brussel, ontmoette de voorzitter van de Europese Commissie, de heer Jean Claude Junker, de leden van het college van commissarissen en de Griekse werknemers van de Europese Commissie. In deze context en om het presidentiële bezoek aan de hoofdstad van de Europese Unie te eren, organiseerde mevrouw Eleftheria Galathianaki, ambassadeur van Griekenland in België, een receptie met deelname van de actoren van de Griekse Gemeenschap en de Kerk.

Metropoliet Athenagoras werd vergezeld door leden van zijn clerus, en men onderscheidde tevens de aanwezigheid van de directeurs van de kantoren van de kerken van Cyprus en Griekenland bij de Europese Unie: ZE Metropoliet Athanasios van Achaia en ZE Bisschop Porphyrios van Neapolis.

’s Avonds nam de Metropoliet van België deel aan het diner ter ere van de president, georganiseerd door de Europese Commissaris voor Migratie, Binnenlandse Zaken en Burgerschap, de heer Dimitri Avramopoulos.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar