Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Nieuwjaar in Brussel

Het Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg heeft op dinsdag 1 januari 2019 het grote feest van de Besnijdenis van de Heer en de herdenking van de H. Basilius de Grote gevierd.

Op schitterende wijze werd in de Kathedraal van de H. Aartsengelen van Brussel de Goddelijke Liturgie gecelebreerd, voorgegaan door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras, omringd door priesters en diakens van het aartsbisdom en de eerwaarde protopresbyter Evangelos Koutra van het aartsbisdom van Korfoe, die tijdens de feestdagen in Brussel was.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie en het Te Deum voor het begin van het nieuwe jaar, sprak Zijne Eminentie zijn wensen en zegen uit voor een vredevol en vruchtbaar jaar, een jaar dat een mijlpaal is in de geschiedenis van het Aartsbisdom van België, met de 50ste verjaardag van zijn stichting.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, en zijn geestelijken wensen de hele wereld een nieuw jaar vol Gods genade en Zegen, in vrede en eendracht.

Gelukkig Nieuwjaar!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar