Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Athenagoras van België: “Vredeshandhaving belangrijk werk in de wereld …”

Vrijdag 1 februari 2019 zegende Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, ter gelegenheid van het delen van het Basiliosbrood, de nieuwe faciliteiten van de Griekse Vertegenwoordiging bij de NAVO in Brussel. Ongeveer een jaar geleden betrok de NAVO haar nieuwe kantoren, en verliet de gebouwen waarin de organisatie werkte sinds 1949, het jaar van haar stichting. In de rand van Brussel (gemeente Evere) en in de richting van de luchthaven van Zaventem herbergt een imposante structuur, uitgerust met de nieuwste technologie van deze tijd, alle diensten van de Alliantie, zowel diplomatieke als militaire.
Na de gebedsdienst dankte Metropoliet Athenagoras het hoofd van de Permanente Vertegenwoordiging van Griekenland bij de NAVO, de heer ambassadeur Spyridon Lambridis, en de militaire vertegenwoordiger, admiraal Konstantin Karageorgis, voor de uitnodiging: een gelegenheid om de plaats waar de Griekse Vertegenwoordiging is gehuisvest in te huldigen en de zegen van God te ontvangen.
“Verantwoordelijken van de vertegenwoordigingen van de lidstaten van de NAVO-alliantie hebben dit nieuwe gebouw 18 maanden geleden geopend. Vandaag ontvangt de Griekse Vertegenwoordiging de zegen van God om dit zo belangrijke en kostbare werk – het behoud van de vrede in de wereld – uit te voeren, een goede zaak die vaak over het hoofd wordt gezien… Jullie werk is waardevol want hier worden de vrede en stabiliteit van de wereld gecultiveerd “, zei de Metropoliet. Toen verwees hij naar het nieuwe jaar en de grote gebeurtenis van het gouden jubileum van het aartsbisdom en de voorbereiding van de festiviteiten. Het hoofd van de Griekse Vertegenwoordiging Ambassadeur Mr. Lambridis dankte Zijne Eminentie voor zijn aanwezigheid en het zegenen van de nieuwe NAVO-faciliteiten, en wenste zijn naaste medewerkers en alle leden van de vertegenwoordiging gezondheid en volharding in hun missie.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar