Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Paasdiensten in Brussel

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg en de geestelijkheid van het Orthodox Aartsbisdom wensen dat het Licht van de Verrezen Christus ons leven mogen verlichten en een hoop moge zijn in de duisternis van de wereld waarin we leven.

Men herinnert er u aan dat in alle kerken van het Aartsbisdom de Paasnacht zal gevierd worden op zaterdag 27 april 2019 om 22u. De eigenlijke Opstanding zal plaats hebben om 23u, gevolgd van de Paasmetten en de feestelijke Goddelijke Liturgie. Iedereen wordt verzocht deze Dienst in zijn totaliteit mee te vieren en deel te hebben aan het onbevlekte Lichaam en Kostbaar Bloed van de Verrezen Christus.

Op de zondag van Pasen, 28 april 2019, worden in de Orthodoxe Kathedraal (Stalingradlaan 34) de prachtige Vespers van Pasen gevierd, die om 10u30 aanvangen met de plechtige bekleding van de metropoliet in het midden van de kerk. Alle priesters en diakens van het Aartsbisdom uit het Brussels hebben hieraan deel en het Evangelie wordt er gelezen in niet minder dan 15 talen. Op het einde van de Dienst worden paaseieren uitgedeeld.

We wensen u allen een Zalig Pasen toe!