Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De Groene Patriarch op een … groene wandeling in België

De Groene Patriarch wandelt door de groene weiden en bossen getooid in herfstkleuren.
Oecumenisch Patriarch Bartholomew was in België als deel van zijn officieel bezoek aan het Orthodoxe Aartsbisdom van België, dat zijn vijftigste verjaardag viert sinds de oprichting door het Oecumenisch Patriarchaat.
Patriarch Bartholomeos, bekend om zijn ecologische interesses, wilde het groene landschap van het gebied waar hij verbleef bewonderen, na een goed gevuld programma van een volledige week. Het landschap van de Ardennen in Wallonië, op iets meer dan 100 kilometer van Brussel was spectaculair.
De vreugde van de Patriarch was duidelijk zichtbaar op zijn gezicht, maar ook op de gezichten van zijn gevolg, Grieken en Belgen, waar ze ongeveer een uur door het weelderige groen liepen. Enkele uren later vertrokken ze naar Luxemburg, de laatste halte van het langverwachte Patriarchale bezoek aan het Belgische Aartsbisdom, dat wordt geleid door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras, van Vlaamse afkomst, in Griekenland opgeleid, en geliefd bij iedereen, zowel klein als groot, in zijn Kerk.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

Verslag – Foto’s: Nikolaou Maggina