Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De « Dames van Penelope » bij Metropoliet Athenagoras

Vrijdag 24 januari 2020 ontving Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, op de zetel van het Aartsbisdom te Brussel, de leden van de Algemene Vergadering van de afdeling vrouwen van de  AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), genaamd « de Dames van Penelope ».

Dit beleefdheidsbezoek aan het Aartsbisdom vond plaats in het kader van de Algemene Vergadering van de Vereniging van « de Dames van Penelope », in Brussel, waaraan deze maal leden uit de Verenigde Staten, Canada, Duitsland en België deelnamen.

Tijdens de ontmoeting verwees Zijne Eminentie naar de activiteiten van de lokale Kerk, naar de vertegenwoordiging van de Orthodoxe Kerk bij de Europese instellingen, en naar de noodzaak tot het verwerven van een spiritueel centrum voor het Aartsbisdom, ten einde er de twee afdelingen van het Theologisch Instituut van het Aartsbisdom onder te brengen, en er de Synaxis van de clerus en de jongeren, conferenties, congressen, seminaries en andere activiteiten te houden.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar