Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Gebed bij pandemische ziekte (van het ons overvallende Coronavirus)

Tijdens deze zware tijden van pandemische ziekte, heeft het Netwerk voor Pastorale Zorg van ons Oecumenisch Patriarchaat (http://www.pastoralhealth-ep.com) een speciaal gebed voorbereid om heling, bescherming en hoop voor het Godsvolk te vragen, en rust voor de doden.

Laten wij ons met onze families en gelovigen in vurig gebed tot God richten, en standvastig geloof in de liefde en ontferming van God, de Ware Geneesheer van ziel en lichaam.

Meester, Albeheerser, hulp en heil van de wereld, Verlosser en Redder der zieken, arts en bijstand der bedrukten, Geneesheer van de zorgen van de lichamen en zielen van de mensheid, Overwinnaar van de dood, verleen ons, onze God, zuiver ons en verdrijf elke ziekte van lichaam en ziel. Heer, verlaat ons niet. Zend Uw hemelse geneeskracht over ons neer. Houd elke sluimerende ziekte af. Help ons in deze tijd van pandemie en verlos ons van alle kwaad, verdrukking en nood. Eindig deze kwaal en verleen ons geduld, Heer. Verhef ons en wees een Geneesheer voor ons allen. Richt ons op uit ons bed van pijn en onze bedlegerheid. Aanvaard de smeking van artsen en verplegers en allen die de zieken dienen en hen zorg, steun en verlichting bieden. Versterk hen in Uw menslievendheid en sterk hen door Uw kracht. Schenk aan Uw dienaren en onze broeders en zusters die aan die overweldigende ziekte bezweken zijn, rust in de plaats van verkwikking. Richt ons, die hopen op Uw Heilige Kerk, weer op, genezen en gezond, om Uw heilige Naam te aanbidden en verheerlijken. Want aan U is het om U te ontfermen en ons te redden, o onze God, en tot U zenden wij de lof: tot de Vader, en de Zoon, en de Heilige Geest, nu en altijd en in de eeuwen der eeuwen. Amen.