Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Goddelijke Liturgie in de kapel van het Aartsbisdom

Op 29 maart 2020, de vierde zondag van de Heilige en Grote Vasten en herdenkingsdag van onze eerbiedwaardige vader Johannes Klimakos van de Sinaïberg, vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de aan de heilige Marina toegewijde kapel van het Aartsbisdom, in aanwezigheid van slechts twee priesters van het Aartsbisdom.

Zijne Eminentie, die de plaatselijke Kerk belichaamt, bood God de Gaven van de Eucharistie aan voor het gehele Aartsbisdom, de namen van de bisschoppen en priesters van het Aartsbisdom en zijn andere orthodoxe Aanwezigheden herdenkend, maar ook voor de gelovigen die ontslapen zijn in de Heer. Hij vroeg God voor de hele mensheid in deze moeilijke en ongekende situatie om genade “in Zijn grote barmhartigheid”.

Op deze manier blijft de liturgische continuïteit in het Aartsbisdom in deze dramatische periode verzekerd, en blijft het de Eucharistie aanbieden “voor het leven van de wereld”.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar