Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De Metropoliet van België in Athene

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg verbleef van 2 tot 8 juli 2020 in Athene. De directeur van zijn persoonlijk kantoor, Archimandriet Filadefos Kafalis, vergezelde hem.

Op zondag 5 juli vierde Metropoliet Athenagoras de Goddelijke Liturgie in de kerk van de H. Markos Evgenikos van Kato Patissia, waar hij de eerste zanger van deze kerk, de heer Konstantinos Dedes, tot diaken wijdde. Deze zal voortaan in het Aartsbisdom van België dienen.

Tijdens zijn verblijf in Athene had Metropoliet Athenagoras de gelegenheid om formele en werkvergaderingen te organiseren, over het leven en de activiteiten van het Aartsbisdom van de Benelux. Er werd onder andere gesproken over de problemen van Griekse staatsburgers, als zorg en aandachtspunt van de lokale kerk.

Metropoliet Athenagoras werd op dinsdag 7 juli door de president van Griekenland, mevrouw Katerina Sakellaropoulou, ontvangen op het presidentieel paleis, een bijeenkomst die aanleiding gaf tot een zeer verrijkende uitwisseling.

Vervolgens bracht Zijne Eminentie een bezoek aan Zijne Zaligheid Aartsbisschop Iëronymos van Athene en heel Griekenland, die hij hartelijk dankte voor zijn canonieke toestemming en zegen om de Goddelijke Liturgie te vieren op het grondgebied van het Aartsbisdom en daardoor ook de heer Konstantinos Dedes tot diaken te kunnen wijden. Zijne Zaligheid sprak zijn vreugde uit voor deze ontmoeting en wenst het Aartsbisdom van België alle goeds toe.

Verder ontmoette Zijne Eminentie ook de vice-minister van Onderwijs, mevrouw Sophia Zacharakis, de secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, de heer Georgios Kalantzis, en de secretaris-generaal van de diplomatieke, religieuze en consulaire zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken de h. Konstantinos Alexandris.

Photo: Eurokinisi

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar