Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Ontmoetingsdag van de Orthodoxe Jeugd van de Benelux: WIJZIGING

Het is voor iedereen duidelijk dat de verspreidingscijfers van het Covid-19 virus opnieuw stijgen, en dat is zeker reden tot bezorgdheid. De federale en regionale overheden hebben de afgelopen dagen aanvullende maatregelen moeten nemen. Om die redenen is het goed en verstandig om onze dag van de Orthodoxe Jeugd van de Benelux van 17 oktober 2020 op te schorten en er een virtuele ontmoeting van te maken (via het ZOOM-platform). Dit is voor ons allen bijzonder jammer want wij keken er vol ongeduld naar uit jullie persoonlijk terug te zien, naar jullie te luisteren en samen met jullie te bidden. Hieronder vindt u de informatie om aan te sluiten en deel te nemen aan het ingekorte programma.

Wij maken van dit bericht gebruik om u nogmaals te vragen de maatregelen van de overheid zorgvuldig te volgen om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk in te dijken.
We hopen dat we door de genade van God en met de hulp van de Allerheiligste Moeder Gods en alle heiligen in staat zullen zijn om deze moeilijkheden te overwinnen. We verlangen immers naar een leven waarin vrijheid en sociaal contact weer grenzeloos kunnen zegevieren.

In deze moeilijke tijden waarin de hele mensheid wordt geconfronteerd met de pandemie veroorzaakt door het Coronavirus, waardoor ons dagelijks leven al meer dan 7 maanden ontwricht is, willen de verantwoordelijke van de Orthodoxe Jeugd van de Benelux een boodschap vol hoop sturen naar onze jongeren, naar hun gezinnen en naar de samenleving als geheel, geïnspireerd door de woorden die Jezus tot de apostelen richtte te midden van een storm op zee: “Wees niet bang!” (Johannes 6:20).

Zaterdag 17 oktober 2020 zal onze jongerendag daarom plaatsvinden via het Zoom-platform. De spreker voor de dag is de Eerw. Aartspriester Dr. Patriciu Vlaicu.

10:00 – openingsgebed en zegen van Metropoliet Athenagoras van België in NL en FR
10:30 – Thema-introductie: Aartspriester Dr. Patriciu Vlaicu
11:30 – V & A-sessie
12:30 – Conclusie en slotgebed

Om verbinding te maken, klik op deze link vanaf 10:00 uur:

https://us02web.zoom.us/j/87610295201?pwd=VUpZZVFoV3EyaHAwT3ZDS0NDNEV0dz09

Bijeenkomst-ID: 876 1029 5201
Geheime code: 907156

Dank om het evenement bij zoveel mogelijk jonge mensen in uw parochie bekend te maken.

Info : [email protected]