Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Het Aartsbisdom van België bij de verkiezing van Metropoliet Geron Emmanuel van Chalcedon

Ter gelegenheid van de aankondiging van de verkiezing van Zijne Eminentie Metropoliet Emmanuel van Frankrijk tot hoofd van het oude Aartsbisdom van Chalcedon, betuigt het Aartsbisdom van België zijn vreugde aan de nu Metropoliet Geron voor zijn verdiende promotie.

Zijne Eminentie Metropoliet Geron Emmanuel van Chalcedon begon zijn kerkelijke tocht in België, bij Zijne Eminentie Metropoliet Emeritus Panteleimon van België, en bekleedde de belangrijke posten van vicaris-generaal en hulpbisschop met de titel Bisschop van Reggio. Hij zorgde parallel met huidig Metropoliet Athenagoras van België de oprichting en het beheer van het Bureau van de Orthodoxe Kerk bij de Europese Unie.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland, evenals alle leden van zijn geestelijkheid wensen Zijne Eminentie Metropoliet Geron Emmanuel van Chalcedon een goede gezondheid en sterkte met zijn nieuwe opdracht. Moge God hem vele jaren van vruchtbaar en kwalitatief pastoraal werk op alle gebieden schenken. Axios!