Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Goddelijke liturgie in de parochie van de Heilige Barbara in Luik

Op zondag 14 maart 2021 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de Heilige Barbarakerk in Luik, in overeenstemming met de Belgische beperkende en beschermende maatregelen om de verspreiding van de pandemie van het coronavirus tegen te gaan.

In plaats van de homilie, en ter gelegenheid van het begin van de Heilige en Grote Vasten, werd de catechetische preek van Zijne Alheiligheid Oecumenisch Patriarch Bartholomeos voorgelezen.

Net voor de wegzending van de Goddelijke Liturgie benoemde Zijne Eminentie de leerling van Syrische oorsprong Elie Aljerjos tot lector. Hij is altijd bereid om te helpen met de noden van de parochie, zowel in het koor als in het heiligdom.

Ten slotte dankte Zijne Eminentie de rector van de parochie, Aartspriester Nikolaos Palamianakis en vicaris Presbyter Servais Xamo voor het pastorale werk dat ze verrichten, en hij wenste iedereen een Heilige en de Grote Vastenperiode rijk aan spirituele vruchten.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar