Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Feest van de Boodschap aan de Moeder Gods en Te Deum voor de nationale feestdag van Griekenland in Nederland

Zijne Excellentie Bisschop Joachim van Apollonia, hulpbisschop van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België, vierde op zondag 28 maart 2021 de Goddelijke Liturgie in de feestvierende parochie van de Boodschap aan de Moeder Gods in Utrecht (Nederland), in overeenstemming met de beperkings- en beschermingsmaatregelen die in Nederland van kracht zijn om de verspreiding van de coronavirus-pandemie te voorkomen.

Na de Goddelijke Liturgie ging Zijne Excellentie voor in het officiële Te Deum voor de tweehonderdste verjaardag van de opstand die leidde tot de onafhankelijkheid van Griekenland van het Ottomaanse rijk, in aanwezigheid van het Griekse diplomatieke corps in Nederland.De toespraak voor die gelegenheid werd gehouden door Zijne Excellentie de Ambassadeur van Griekenland in Nederland Mr. Nikolaos Plexidas.