Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Dienst van de tweede Vespers van Pasen in de Kathedraal van Brussel

Op Paaszondag 2 mei 2021 werd de dienst van de tweede vespers van Pasen gevierd in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel onder het voorzitterschap van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg. De dienst vond plaats in overeenstemming met de beperkings- en beschermingsmaatregelen die in België van kracht zijn om de verspreiding van de coronavirus-pandemie te voorkomen.

Aangezien de viering doorging met “gesloten deuren”, waren dit jaar voor deze tweede vesperdienst van Pasen slechts een minimaal aantal gelovigen aanwezig. Daarom werd de evangelieperikoop van de dag in het Grieks en enkel in de officiële landstalen (Nederlands, Frans en Duits) voorgelezen, terwijl dit in voorgaande jaren in diverse andere talen gebeurde.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras beëindigde de dienst met de paasgroet en dankte de priesters van het Aartsbisdom voor hun belangrijke pastorale werk in de parochies, bijgestaan ​​door hun dierbare medewerkers. Nadien deelde Zijne Eminentie de paaseieren uit aan de beperkte aanwezigen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar