Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Eerste Academiejaar van de School voor Byzantijnse Muziek van het Aartsbisdom van België

De eindejaarsexamens van de School voor Byzantijnse Muziek “Heilige Hilarius, Bisschop van Poitiers” van het Aartsbisdom van België vonden plaats op zaterdag 5 juni 2021 in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel. De studenten van alle secties van de drie landen die onder de jurisdictie van het Aartsbisdom vallen werden er ontvangen. De examencommissie bestond uit de vijf docenten van de school, waardoor de enthousiaste studenten na dit moeilijke pandemiejaar de kans kregen om zowel hun docenten als hun medestudenten persoonlijk te ontmoeten.
Het formele gedeelte voltooid, bracht de directeur van de school, eerwaarde diaken Konstantinos Dèdès, de vaderlijke wensen van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg over aan de leraren voor hun inspanningen om dit eerste academiejaar af te ronden. Vervolgens dankte hij de studenten die aldus dit nieuwe initiatief van het aartsbisdom hadden gesteund, en feliciteerde hen met hun werk en inspanningen op het gebied van kerkmuziek. Hij had het ook over de waarden en het spirituele karakter die voortkomen uit deze muziek in het liturgische leven van onze kerk en zo een kostbaar nationaal erfgoed vormen.
De School voor Byzantijnse Muziek van het Aartsbisdom ging van start in september van vorig jaar en heeft 65 studenten die les volgen in het Grieks, Nederlands en Frans. Het doel van de school is om de studenten kennis te laten maken met de kunst van de Byzantijnse muziek, zodat ze vervolgens de koren van het Aartsbisdom kunnen dienen en met hun aanwezigheid en kennis de Goddelijke Diensten van onze Kerk kunnen verfraaien.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar