Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Pinksteren in de Kathedraal van Brussel

Op Pinksterzondag 20 juni 2021 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen Michaël en Gabriël van Brussel. Hij was omringd door priesters en diakens van het aartsbisdom. De viering ging door met naleving van de nieuwe versoepelde maatregelen tegen de pandemie die van kracht zijn in België, maatregelen die de deelname van een groter aantal gelovigen aan de kerkdiensten mogelijk maken.

Zijne Eminentie verwees in zijn homilie naar de derde persoon van de Heilige Drie-eenheid, de Heilige Geest, de Parakleet, die op deze gezegende Pinksterdag neerdaalde op de hoofden van zijn discipelen die met veel ongeduld op Hem wachtten.

Onmiddellijk na de Goddelijke Liturgie werd de Vesperdienst voor het Feest van de Heilige Geest gevierd met kniebuigingen.

Zijne Eminentie dankte vervolgens de vice-vertegenwoordiger van de Griekse Permanente Vertegenwoordiging bij de NAVO, Zijne Excellentie Ambassadeur Evangelos Sekeris met zijn familie, evenals de consul-generaal van Griekenland in België, de heer Vassilios Zarbalis voor hun aanwezigheid bij de diensten van die dag. Hij sprak ook zijn vreugde uit over de mogelijkheid om meer deelnemers te mogen ontvangen en nodigde de gelovigen uit om terug te keren naar de kerken en de Heer te danken.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar