Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Metropoliet Athenagoras van België op het eiland Korfoe

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België bevond zich tijdens het weekend van 10 en 11 juli 2021 op het eiland Corfu.

 

Op zondag 11 juli 2021 ging hij naar de kerk van de heilige Spyridon waar hij, op uitnodiging en met toestemming van Zijne Eminentie Metropoliet Nektarios van Korfu, Paxi en de Diapontische Eilanden, de Goddelijke Liturgie vierde. In zijn homilie verwees de Metropoliet van België naar de perikoop van het evangelie van de dag, om vervolgens voor de parochianen van verschillende nationaliteiten en tradities het oecumenische karakter van de heilige Spyridon en van de Orthodoxe Kerk te onderstrepen.

 Voor de wegzending dankte hij Zijne Eminentie Metropoliet Nektarios van Korfu voor zijn toestemming om voor de genadige relieken van de heilige Spyridon de Wonderdoener te mogen celebreren, evenals de rector van de parochie, aartspriester Georgios Vlachos, voor zijn hartelijke gastvrijheid.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar