Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Overlijden van de echtgenote van Aartspriester Georgios Vlatakis

Het Orthodoxe Aartsbisdom van België en het Exarchaat van Nederland en Luxemburg deelt met droefheid mede dat de echtgenote van Aartspriester Georgios Vlatakis, rector van de Parochie van de Heilige Nicolaas in Schaarbeek, op 17 augustus 2021 in Heraklion in de Heer ontslapen is.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en de geestelijkheid van het Aartsbisdom betuigen hun medeleven aan Vader Georgios en zijn familie. Zijne Eminentie en de clerus zullen worden vertegenwoordigd door Aartspriester Emmanouil Kazilas op de uitvaart. Er wordt gevraagd dat er aanstaande zondag, 22 augustus 2021, na afloop van de Goddelijke Liturgie, in alle parochies een trisagion zou worden gezongen voor de eeuwige zielerust van presbytera Helena.

Moge de Heer van leven en dood de ziel van de betreurde prebytera Helena laten rusten in in de plaats van licht, de plaats van vreugde, de plaats van verkwikking; waar alle smart, droefheid en tranen verdreven zijn. We wensen veel sterkte toe aan Vader Georgios en zijn kinderen.