Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Versoepeling van de maatregelen voor erediensten in België

Het Belgisch overlegcomité heeft groen licht gegeven opdat de erediensten vanaf 1 september 2021 zonder beperkingen van aantal en afstand liturgische diensten kunnen vieren. Het mondmasker blijft verplicht!

Het Ministeriële Besluit, dat op 26 augustus 2021 in het Belgisch Staatsblad verscheen, stelt in artikel 14 dat de social distancing (1,5 meter afstand) niet meer van toepassing is in de gebouwen van de eredienst en tijdens de uitoefening van de eredienst. Ook de maximumgrens van het aantal gelovigen valt weg.

Wat wel behouden blijft, is het bedekken van de mond en de neus met een mondmasker bij het betreden van de gebouwen van de eredienst en tijdens de hele duur van de eredienst.

Let wel: voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelden deze versoepelingen NIET! Gelieve ook te willen noteren dat alle aanvullende regels opgenomen in de protocollen van juni 2021 ook van toepassing blijven!

Dit wil niet zeggen dat wij niet meer voorzichtig moeten zijn want het virus is nog niet overwonnen. Daarom roept de overheid op de veiligheidsmaatregelen te blijven volgen en zich zeker te laten vaccineren.