Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Overlijden Vader David (Emmanuel) Maïlis

Het Aartsbisdom België en het Exarchaat van Nederland en Luxemburg uit zijn droefheid over het bericht dat Vader David (Emmanuel) Maïlis op vrijdag 3 september 2021 in een ziekenhuis op het eiland Kalymnos is overleden. Vader Emmanuel, van eeuwige gedachtenis, werd gewijd door Zijne Eminentie de voormalige Metropoliet Panteleimon van België en bracht de eerste jaren van zijn diaconie door in de Borinage.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en de leden van zijn clerus betuigen hun innige deelneming en medeleven aan de familie van de overledene, onder wie een van de medewerkers van de kathedraal, de heer Georges Maïlis.

Aan de priesters van het Aartsbisdom wordt gevraagd om in de Diptieken van de Heilige Prothese de gedachtenis aan onze overleden broeder als “Hiëronymus David” op te nemen en onze gebeden tot de Heer voor de rust van zijn ziel kracht bij te zetten.

Moge de Heer van leven en dood de ziel van onze broeder welkom heten in het land van de levenden en moge Hij de rouwende familie moed en hoop op de Verrijzenis schenken!