Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De heer Jean Palaiokrassas en het Orthodoxe Aartsbisdom van België

Politicus Jean Palaiokrassas van eeuwige gedachtenis is ontslapen in de Heer op 2 oktober 2021.
Het Orthodox Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg koestert zeer intense herinneringen aan de heer Jean Palaiokrassas van tijdens zijn mandaat als Grieks Commissaris bij de Europese Unie.
Deze politicus van het eeuwige gedachtenis slaagde er namelijk in om, naast zijn ontelbare activiteiten als politicus, de werkzaamheden van het Aartsbisdom van België te steunen tijdens zijn ambtsperiode in Brussel van 1993 tot 1995. Gedurende deze periode was hij lid van het koor van de historische parochie van de Stassartstraat in Elsene. Dankzij de hoge relaties die hij hand vanwege zijn functie, droeg hij in grote mate bij tot een betere organisatie van de ontmoetingen tussen Zijne Alheiligheid de Oecumenische Patriarch Bartholomeos en de voorzitter van de Voorzitter van de Europese Commissie de heer Jacques Delors, en andere hooggeplaatste personen in de periode 1993 – 1994.
Het Aartsbisdom België bidt voor de ziel van de heer Jean Palaiokrassas van eeuwige gedachtenis, en wenst dat de Heer kracht en troost schenkt aan de leden van zijn dierbare familie.

Orthodox Aartsbisdom van België