Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest van de HH. Anargyren in Péronnes

Op 1 november 2021 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de feestvierende parochie van de Heiligen Anargyres in Péronnes.

Zijne Eminentie verwees in zijn homilie naar het leven van de Heiligen der Anargyres, die het voorbeeld toonden hoe men zijn egoïsme kan overstijgen door te geven aan anderen, wat zij deden door hun medische kennis gratis ten dienste van anderen te stellen.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de rector van de parochie, aartspriester Panteleimon Noussis, voor zijn pastorale werk, evenals de concelebrerende en vanuit het Aartsbisdom meegekomen priesters, en de gastsprekers voor de Synaxis van de clerus. Hij uitte tevens zijn vreugde over de prachtige, naar Byzantijnse traditie vertolkte zang van het parochiekoor, zowel in het Frans als in het Grieks.

Daarna volgde een kleine receptie voor de gelovigen, met inachtneming van de in België geldende gezondheidsmaatregelen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar