Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Eerste bezoek van een Eerste Minister aan het Aartsbisdom van België.

De Eerste-Minister van Montenegro in Brussel

 

Zijne Excellentie de premier van Montenegro, professor Dr. Zdravko Krivokapić, bracht op dinsdag 23 november 2021 een officieel bezoek gebracht aan Brussel, hoofdstad van de Europese Unie en zetel van de NAVO. Bij deze gelegenheid en op persoonlijk initiatief begaf hij zich naar de zetel van het Aartsbisdom België, waar hij werd ontvangen door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, Zijne Excellentie bisschop Joachim van Apollonia en leden van de clerus van het Aartsbisdom.

Na een gemeenschappelijk gebed in de kapel van de heilige Marina van het Aartsbisdom begaven zij zich naar de Troonzaal. Daar vond een zeer belangrijke gedachtewisseling plaats over diverse onderwerpen, zoals de toekomstige toetreding van Montenegro tot de Europese Unie, de algemene toestand van het land en in het bijzonder de kerkelijke situatie, de orthodoxe aanwezigheid in de Benelux-landen, de inter-orthodoxe samenwerking en andere onderwerpen van gemeenschappelijk belang.

De eerste minister werd vergezeld door het hoofd van de vertegenwoordiging van Montenegro bij de Europese Unie, Zijne Excellentie ambassadeur Petar Marković, de kabinetschef van de eerste minister, mevrouw Ivana Malović en mevrouw Milena Tomasević, tolk van de eerste minister.

Zijne Eminentie overhandigde zijn gasten geschenken en nodigde de Eerste Minister en zijn gevolg uit voor een officiële maaltijd.

Zijne Eminentie dankte de Eerste Minister van Montenegro voor de eer die hem te beurt viel en voor de belangstelling die hij toonde voor het leven van de Orthodoxe Kerk in België. De Eerste Minister dankte voor de Abraham waardige gastvrijheid en benadrukte dat hij als trouw lid van de Orthodoxe Kerk vertrouwt op de belangrijke rol van de Orthodoxie in de plaatselijke samenleving, in zijn land en in de hele wereld.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar