Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest van de Kerk van de Heilige Apostel Andreas in Gent

Op zondag 28 november 2021 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de feestvierende parochie van de Heilige Apostel Andreas in Gent, omringd door geestelijken van de parochie en het Aartsbisdom.

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar de evangelieperikoop van het Evangelie van de dag.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de priesters van de parochiepriesters voor hun uitstekende pastorale werk onder leiding van Protopresbyter van de Oecumenische Troon, Dominique Verbeke. Hij dankte eveneens de andere geestelijken voor hun aanwezigheid op het feest. Op zijn beurt, en in naam van de aanwezige geestelijken en parochianen, wenste aartspriester Konstantinos Kenanidis, ter gelegenheid van de 8ste verjaardag van de verkiezing van Zijne Eminentie tot Metropoliet van België, hem vele jaren rijk pastoraal werk in dienst van de glorie van God en van de Heilige en Grote Kerk van Christus.

De parochie werd in 1972 gesticht door aartspriester van eeuwige gedachtenis Ignace Peckstadt, die zich door het organiseren van conferenties over het geestelijk leven binnen de Orthodoxe Kerk, jarenlang had ingezet om de orthodoxie in Vlaanderen bekend te maken. Volgend jaar wordt het Gouden Jubileum van de parochie gevierd. Zij bestaat uit orthodoxen van diverse afkomst. De diensten worden gehouden in de lokale taal, met tevens gebruik van andere talen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar