Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Gedachtenisdienst voor de 40 dagen van het ontslapen in de Heer van Vader Arkadi Vernikov

Op zaterdag 15 januari 2022 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in Tilburg (Nederland), in de parochie van de heilige Porfyrios.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie vervolgde Zijne Eminentie met de gebeden van de gedachtenisdienst van 40 dagen voor wijlen vader Arkadi Vernikov. Hij dankte de priesters van het Aartsbisdom die waren gekomen om deel te nemen aan de Goddelijke Liturgie en de herdenkingsdienst, evenals de leden van het Eindhovense parochiekoor, en richtte zich tot de aanwezige gelovigen om de nagedachtenis van hun geliefde priester te eren, verwijzend naar diens leven en persoonlijkheid.

Vader Arkadi werd geboren in Odessa (Oekraïne), waar hij ook zijn studies voltooide. Hij is gehuwd in de parochie van H. Nektarios in Eindhoven. In dezelfde parochie werd hij diaken en vervolgens priester gewijd door Mgr. Athenagoras, toen bisschop van Sinope en nu Metropoliet van België. Hij stond ook in contact met wijlen vater Silouan Osseel en het klooster van de H. Johannes de Voorloper in Essex, en bracht de oecumenische geest van het klooster naar de parochies die hij bediende. Aanvankelijk diende hij in de parochie van de H. Nektarios in Eindhoven, later, toen Zijne Eminentie de Metropoliet van België een nieuwe parochie ter ere van de H. Porfyrios de Athoniet in Tilburg oprichtte, in deze nieuwe parochie waar hij met grote liefde voor de gelovigen diende, een liefde die wederkerig was.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar