Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Colloquium #NeverAlone in de Senaat

Op dinsdag 15 maart 2022 (aanvankelijk gepland op 23/11, maar uitgesteld omwille van de COVID) organiseert FIDIF (Federale Interlevensbeschouwelijke Dialoog/Dialogue Interconvictionnel Fédéral) een colloquium in de Senaat met als thema: COVID en lockdown – Hoe hebben jeugd en senioren in ons land de lockdown beleefd en in hoeverre was hun religieuze of filosofische overtuiging en/of spiritualiteit een bron inspiratie? Daarom de titel:  #NeverAlone

Het colloquium staat onder de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit Koning  Albert II en vindt plaats in de Senaat, in aanwezigheid van Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola. 

  

Praktische info 

Contact: Eric de Beukelaer, M 0474 35 90 27 en Anton Van Dyck, M 0478 27 38 79, comoderatoren FIDIF 

FIDIF staat voor Federaal Interconvictioneel Dialoog/Dialogue Interconvictionnel Fédéral en is een platform van vertegenwoordigers van alle erkende erediensten en filosofische overtuigingen in ons land, dat regelmatig maatschappelijke thema’s aankaart. De vorige jaren heeft FIDIF de maatschappelijke rol van godsdienst onder de loep genomen (#Religioptimist), het statuut van gevangenen (#Jail&Justice) en de problematiek van jeugddelinquentie (#Youth&Justice)  

Bekijk de trailer van de video die voor het eerst op het colloquium zal worden getoond: 

FIDIF_never alone_korte versie.mp4 from MOVITO on Vimeo.

 

Journalisten die enkele senioren en jongeren die op het colloquium getuigen vooraf persoonlijk willen ontmoeten, kunnen dat op de persconferentie in de Senaat. Die begint om 12.45 uur stipt en eindigt ten laatste om 13.30 uur.  

De journalisten worden verzocht hun aanwezigheid uiterlijk 12 maart 2022 te bevestigen bij Geert Lesage, E [email protected] en M 0476 67 63 86.   

Ze worden op 15/03 om 12.20 uur verwacht aan de ingang van de Senaat, Leuvenseweg 7, 1000 Brussel. Perskaart, mondmasker en CST zijn verplicht.  

Journalisten die na de persbriefing het colloquium willen bijwonen vanuit de publiekstribune wordt gevraagd zich daarvoor nadrukkelijk aan te melden bij Geert Lesage.  

Foto’s van de aankomst van Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola zullen door de Senaat op verzoek aan belangstellende journalisten worden bezorgd. 

Programma van het colloquium:

Omwille van de sanitaire omstandigheden, is de deelname ter plaatse beperkt tot 80 mensen, maar het colloquium wordt gelivestreamd. Het kan gevolgd worden via de link https://youtu.be/Ytk44orJpRk .

– om 14 uur: na aankomst van Hunne Majesteiten Koning Albert II en Koningin Paola, verwelkoming door Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose 

– om 14.15 uur: getuigenis van Mark Eyskens (N) en Philippe Busquin (F) rond de vraag: Hoe heb ik deze lockdown(s) als senior en politicus, vanuit mijn levensovertuiging, beleefd? Welke maatschappelijke conclusies kunnen hieruit getrokken te worden?  

– om 14. 35 uur: (video)getuigenissen van jongeren 

– om 14.50 uur: getuigenissen van senioren van elke levensbeschouwing 

– om 16 uur: koffiepauze 

– om 16.30: vragen van deelnemers  

– om 17 uur: slotwoord door Vincent Van Quickenborne, minister van Justitie en Erediensten 

 

Brussel, 28 februari 2022