Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Patroonsfeest van de Parochie van Utrecht en Te Deum voor de Nationale Feestdag op 25 maart

Op zondag 20 maart 2022 vierde Zijne Eminentie metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg het feest van de Blijde Boodschap aan de Moeder Gods in de parochie van Utrecht (Nederland).

 

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar de van het Evangelieperikoop van de tweede zondag van de Grote Vasten.

 

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie werd een Te Deum voor de Griekse Nationale Dag van 25 maart gezongen, vereerd door de aanwezigheid van de Griekse Ambassadeur in Nederland Hare Excellentie mevrouw Catherine Gkinis, de Cypriotische Ambassadeur in de Benelux Hare Excellentie mevrouw Frances-Galatia Lanitou Williams, de Griekse Consul in Den Haag de heer Konstantinos Kalamvokidis, de Griekse Maritieme Zaken Attaché in Rotterdam kapitein Dimitrios Tsiklos en het hoofd van het Cypriotische Havenkantoor de heer Michel Kanias.

 

De Griekse ambassadeur wenste in haar toespraak op het Te Deum voor de Nationale Feestdag onder meer: “Ik zal u waarschijnlijk banale wensen overbrengen, die de laatste jaren helaas niet zo vanzelfsprekend zijn. Ik ga gezondheid en vrede wensen, want we zien dat de laatste twee jaar, met de Covid-pandemie, gezondheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is, en tegelijkertijd herinnert de realiteit van de oorlog ons eraan dat vrede helaas niet voor alle mensen vanzelfsprekend is.

 

Tot slot nam Zijne Eminentie het woord om de ambassadeurs te danken voor hun aanwezigheid bij de Goddelijke Liturgie en het Te Deum; de rector van de parochie, vader Alexander Pitsikakis, voor zijn pastorale werk, evenals de menigte parochianen die op het parochiefeest aanwezig waren, en hij nodigde hen uit om, nu de moeilijke periode van de strenge maatregelen tegen Covid voorbij was, weer naar de parochie te komen en de inspanningen van hun parochie altijd te steunen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar