Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Ontslapen van Aartspriester Theophiel Pelgrims (1932-2022)

De dierbare Aartspriester Theophiel Pelgrims is op 10 april 2022 te Vilvoorde in de Heer ontslapen. Hij was priester van ons Aartsbisdom en diende eertijds met grote toewijding als priester in Congo en sinds het einde van de jaren ‘70 in de Parochie van de Heilige Drie-eenheid en de Heiligen Kosmas en Damianus in Elsene. Hij was gehuwd en vader en grootvader van meerdere kinderen en kleinkinderen.

Vader Theophiel Pelgrims werd geboren op 16 maart 1932 in Tremelo, studeerde filosofie en theologie en werd priester-missionaris in Afrika (Congo). Tegen het einde van de jaren zeventig keerde hij terug naar zijn geboorteland en diende hij samen met wijlen Aartspriester Marc Nicaise in Brussel. Hij reisde veel om in tal van kleine parochies in de Benelux Liturgie te vieren. Hij was ook leraar orthodoxe godsdienst op verschillende scholen in België.

Vader Theophiel was een zachtaardige man, een echte priester, die hield van de viering van kerkdiensten en die steeds wist zich ten dienste van hen die in nood zijn te stellen. Hij hield van zijn vrouw, presbytera Alexia, hun kinderen en kleinkinderen. Hij had een grote passie voor muziek en speelde vooral graag piano.

Nu heeft de Heer hem tot zich geroepen en laat hem voortaan rusten waar de gerechten rust genieten. Moge zijn gedachtenis eeuwig zijn!

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras heeft hem een par dagen voor zijn ontslapen in het ziekenhuis bezocht.

De metropoliet, de hulpbisschop, de priesters en diakens en het gelovige volk van ons Aartbisdom betuigen hun diep medeleven aan matouchka Alexia en de kinderen en kleinkinderen van Vader Theophiel. God helpe en sterke hen in hun beproeving.

DIENST VAN OVERLEDENE

De Begrafenisdienst van Vader Theophiel Pelgrims zal worden gevierd in de Orthodoxe Kathedraal van de Heilige Aartsengelen, Stalingraad 34 te Brussel op zaterdag 16 april 2022. Deze Dienst zal worden voorafgegaan door een Goddelijke Liturgie.

9u00 Metten
10u00 Goddelijke Liturgie
11u00 Dienst van Overledene
12u90 Graflegging op het Kerkhof