Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De Armeense Aartsbisschop op bezoek bij Metropoliet Athenagoras

De Armeense Aartsbisschop die verantwoordelijk is voor West-Europa, Mgr. Khajag Barsamian, heeft op 14 april 2022 een bezoek gebracht aan Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België. Hij was vergezeld van de Priester Zadik Avedikian, rector van de Armeens parochie van de Heilige Maria Magdalena in Brussel. Er werd gesproken over de verdere ontwikkelingen van de Armeense aanwezigheid in de drie landen van de Benelux. De in traditionele stijl gebouwde kerk in Brussel situeert zich in de Kindermansstraat te Elsene. Ze werd ingewijd op 6 mei 1990 door de toenmalige Katholikos van alle Armeniërs Vazken I (1908-1994).
Metropoliet Athenagoras vertegenwoordigt niet alleen de orthodoxe christenen in ons land, maar ook de christenen van de Oud-Orientaalse Kerken, als daar zijn de Armeense, Syrojacobitische, de Koptische, de Eritrese…

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar