Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Metropoliet Athenagoras op bezoek bij de Oecumenische Patriarch Bartholomeos

Van 11 tot 13 april 2022 was Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België in Constantinopel voor een bezoek aan Zijne Alheiligheid de Oecumenische Patriarch Bartholomeos. Hij was vergezeld van Aartsdiaken Emilianos Chatzivasiliou en mocht er de Patriarch meermaals ontmoeten. Dit bezocht bood Metropoliet Athenagoras ook de gelegenheid zich te onderhouden met metropolieten en hoge geestelijken van de Oecumenische Troon. Zijne Eminentie maakte van de gelegenheid gebruik een kanten tafelkleed te schenken aan de Patriarch, ten behoeve van de patriarchale eetkamer in de patriarchale residentie.

Momenteel bereidt men zich voor in de Fanar voor de bereiding en zegening van de Heilige Myron. Dit gebeurt om de tien jaren. Het is de vierde maal dat Patriarch Bartholomeos dit mag doen. Anderzijds bereidt men zich ook voor om opnieuw intrek te nemen in het grote gebouw van het Patriarchaat, dat een noodzakelijke renovatie moest ondergaan.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar