Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Feest van de Verrijzenis in de Kathedraal van Brussel

Het grote feest van de Verrijzenis van de Heer werd met alle nodige luister en plechtigheid gevierd in de Kathedraal van de heilige Aartsengelen Michaël en Gabriel te Brussel. De voorganger was Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg.

Vele gelovigen kwamen om deel te nemen aan de vreugde van de Verrijzenis en om het Paaslicht te ontvangen uit de handen van Zijne Eminentie tijdens de Verrijzenisceremonie. Daarna werden de Verrijzenismetten en de Goddelijke Liturgie gevierd. De Paasboodschap van Zijne Eminentie werd voorgelezen tijdens de Panychidia, terwijl de Patriarchale boodschap ter gelegenheid van het Paasfeest werd voorgelezen na het Paasevangelie.

Onder de parochianen bevond zich Zijne Excellentie de Ambassadeur van Griekenland in België, de heer Dionysios Kalamvrezos. Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie hem voor zijn aanwezigheid bij de Goddelijke Verrijzenisliturgie en richtte hij zich tot de gelovigen met de wens dat de vreugde en de vrede van de Verrijzenis een eeuwige ervaring zouden zijn in ieders leven.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg sprak samen met de leden van zijn clerus de Paasgroet “Christus is verrezen” uit en wenste dat het onveranderlijke Licht van de Verrijzenis de duisternis van ieder van ons zou verlichten en vrede zou brengen in de wereld en in het bijzonder in het reeds lang beproefde Oekraïne.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar