Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest in Houthalen

Op 26 april 2022, op Stralende Dinsdag, werd in Houthalen, in de provincie Limburg in België, het feest van de Parochie van de Ontslaping van de Moeder Gods en van de Heiligen Rafael, Nicolaas en Irene gevierd. Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg ging voor in de viering, en werd omringd door de clerus van de provincie Limburg. Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de aanwezige geestelijken voor hun deelname aan het feest en wenste hij de gelovigen die gekomen waren om de nagedachtenis van hun geliefde heiligen te eren, een fijn parochiefeest toe. Hij riep de gelovigen ook op hun hoop te stellen op de Persoon van de Wereldvrede, de Verrezen Christus, en wenste dat er onmiddellijk een einde zou komen aan de oorlog in het onrustige Oekraïne en dat de vrede zou zegevieren, iets wat de Kerk steeds, in elk dienst, wenst.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar