Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Metropoliet Athenagoras van België voor een zending in Bulgarije

Zijne Eminentie Métropoliet Athenagoras van België was van 12 tot en met 15 juni in Bulgarije, waar hij deelnam aan een zending. Het was de Orde van de Heilige Apostel Andreas de Apostel – de Archons van het Oecumenisch Patriarchaat in Amerika – die deze missie had voorbereid, strevend naar Religieuze Vrijheid. De zending ving aan in Roemenië, waar de delegatie onder meer in audiëntie ontvangen werd in het Presidentieel Paleis, alsook in het Patriarchaat van Roemenië door Bisschop Varlaam van Ploiesti; een ontmoeting had met de Eerste Minister van het land, Dhr. Nicolae Ciuca; een bezoek heeft gebracht aan de Amerikaanse en Britse Ambassades.

Op zondag 12 juni reisde de delegatie van de Archonten naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, waar Metropoliet Athenagoras de vertegenwoordiging leidde. Ze hadden er ontmoetingen met de Eerste Minister van Bulgarije, dhr. Kyril Petkov; werden er ontvangen door de voorzitter en de fractieleiders van het Bulgaars Parlement; mochten verder genieten van een audiëntie van Patriarch Neofyt van Bulgarije en hiërarchen van het Bulgaars Patriarchaat; en werden tenslotte ontvangen door de Amerikaanse Ambassadeur, mevr. Herro Mustafa.

De bedoeling van het bezoek aan beide Balkanlanden – leden van de Europese Unie – was om Religieuze Vrijheid te bepleiten en te ijveren voor vrede in de wereld. Het is pas een begin van een samenwerking tussen de leiders van beide landen en de Archonten van de Oecumenische Troon.

De organisatie van deze missie was in handen van Archon Boris Gurov en diens vrouw Youlianna, verbonden aan ons Aartsbisdom.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar