Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Metropoliet Athenagoras van België op het Te Deum in de Brussels Kathedraal

Op 21 juli 2022 heeft Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België deelgenomen aan het Te Deum dat in de Sint-Michiels- en-Sint-Goedelekathedraal in Brussel gezongen werd ter gelegenheid van de Belgische Nationale Feestdag. Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Gabriel, Prins Emmanuel en Prinses Eléonore woonden traditiegetrouw het Te Deum bij voor de nationale feestdag bij.

Het traditionele Te Deum vond plaats in aanwezigheid van de Voorzitters van de Kamer en van de Senaat, de Eerste Minister, enkele ministers en de vertegenwoordigers van de rechterlijke macht, de diplomaten in België en enkele prominenten van het land, en ditmaal ook een menigte van gelovigen.

Het Te Deum werd voorgegaan door Zijne Eminentie Kardinaal Jozef De Kesel. Onder de aanwezigen waren ook de hoge vertegenwoordigers van de andere erkende erediensten, w.o. Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België, hoofd van de Orthodoxe Kerk in België.

In de namiddag mocht Metropoliet Athenagoras plaats nemen op de eretribune, vòòr het Koninklijk Paleis, vanwaar hij samen met de vorsten en de leden van de regeringen van ons land het Militair Défilé mocht bijwonen.

God schenke Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin, de Koninklijke Familie, de vertegenwoordigers van de regeringen en het volk rijke genadegave, gezondheid en nog vele jaren!

Photos: © Service de Presse – Vicariat Bruxelles

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar