Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Hoofden van de Erediensten vergaderen over de toekomst van het godsdienstonderwijs in het Orthodox Centrum Ambiorix

Op donderdag 16 maart 2023 vond in het Orthodox Centrum Ambiorix (Ambiorixplein 2, 1000 Brussel) de vergadering plaats van de Hoofden van de Erediensten over de toekomst van de godsdienstlessen in het officieel georganiseerde en gesubsidieerde Onderwijs van de Franse Gemeenschap.

De huidige situatie met de parlementaire resolutie van november 2021 en de goedkeuring van de nota op 21 december 2022, verzoekt de regering om de uitbreiding van het vak filosofie en burgerschap (CPC) tot twee uur per week te bestuderen. Dit gaat ten koste van het resterende uur voor het vak godsdienst, dat een facultatief vak moet worden buiten de lessenroosters. De Hoofden van de Erediensten hebben hierover uitvoerig vergaderd en een reeks acties gepland ter verdediging van het vak godsdienst en de belangrijke impact ervan op het onderwijs en de samenleving.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar