Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Ontslapen van presbytera Eleni Lekka-Saltapida (25/10/1965 – 24/09/2023)

Op zondag 24 september 2023, feest van de Heilige Silouan de Athoniet, is in de Heer ontslapen Presbytera Eleni, de echtgenote van Aartspriester Georges Lekkas, priester van ons Aartsbisdom. Ze was nog veel te jong om ons van dit aardse leven te verlaten, maar de Heer heeft haar tot zich geroepen. Zij is nu een voorspreker bij God voor ons en wij bidden voor haar eeuwige zielenrust.

Samen met haar geliefde echtgenoot, Vader Georgios, en hun dochter Naia zijn ze zowaar 10 jaar geleden naar België gekomen, zodat ze zich stilaan hebben geïntegreerd in de schoot van ons Aartsbisdom en dus deel uitmaken van de bredere familie die we allen samen vormen.

Naast haar kwaliteiten van echtgenote en moeder, was Eleni ook een onderlegde tandarts, en was ze aldus in Brussel actief.

Haar uitvaart zal gevierd worden op maandag 2 oktober 2023 om 11u in de kerk van de Heiligen Silouan de Athoniet en Martinus van Tours, Bosniëstraat 75 te Sint-Gillis (Brussel). Nadien zal ze ten grave worden gedragen op het kerkhof van Sint-Pieters Woluwe: Chaussée de Stockel 329, 1150 Woluwe-Saint-Pierre.

We verzoek u voor haar zielenrust te willen bidden en nodigen u uit tot haar begrafenisdienst.

Aan Vader Georgios en zijn dochter Naia bieden we ons oprecht medeleven aan en vragen God hen te sterken in de beproeving die ze nu te dragen hebben.

Haar gedachtenis zij eeuwig!