Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Eerste Goddelijke Liturgie in Kampen, Nederland

Op zaterdag 13 januari 2024 bracht Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg zijn eerste pastorale bezoek aan de stad Kampen in de provincie Overijssel, waar hij de eerste Goddelijke Liturgie vierde voor de gelovigen in de regio.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie sprak Zijne Eminentie zijn dank uit aan de geestelijken die zijn gekomen om deel te nemen aan deze eerste Goddelijke Liturgie in Kampen. Het is een gebied dat Zijne Eminentie voor het eerst bezocht, op initiatief van eerwaarde vader Alexandros Koufoudakis en dhr. Konstantinos Alatzoglou, die er met de zegen van Zijne Eminentie ook voor zorgden dat er een locatie werd gevonden waar de Goddelijke Liturgie regelmatig gevierd zou kunnen worden voor de orthodoxe christenen van de omgeving. Deze nieuwe kerkgemeenschap koos als haar patroonheilige de heilige Bonifatius, een heilige uit het eerste millennium van het leven van de Kerk, die ook door Nederland trok, er als missionaris werkte, er een groot werk achterliet en waar hij uiteindelijk ook als martelaar stierf. Hij bedankte ook de priesters vader Oleg Kozak en vader Andriy Todosiychuck, die zich pastoraal inzetten voor de Oekraïense vluchtelingen in de regio’s Alkmaar, Groningen en Kampen, evenals voor de andere orthodoxe gelovigen in deze regio’s.

Na de Goddelijke Liturgie volgde een receptie in de ruimte van het Ikonenmuseum Kampen, vlak naast de kerk.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar